Fijnstof  Sensoren

Fijnstof sensoren van BMF System Parts

De SPS30 is de eerste fijnstof sensor die door Sensirion op de markt is gebracht. Met deze op laser technologie gebaseerde sensor verbreed Sensirion haar product portofolio waardoor zowel het binnen als het buitenklimaat nog inzichtelijker wordt.BMF PM2.5 sensor

Fijnstof deeltjes worden in de regel aangeduid als PM2.5 of PM10, de cijfers 2.5 en de 10 refereren hierbij aan de diameter van de fijnstof deeltjes in µm. De SPS30 van Sensirion kan deeltjes van zowel 0,5 als 1, 2, 4 en 10 µm meten.

Door de kleine afmetingen kunnen deze deeltjes diep in de menselijke long penetreren met de nodige gezondheidsrisico’s als gevolg. Door gebruik te maken van Sensirions nieuwe fijnstof sensoren is het mogelijk een zeer innovatieve lucht kwaliteitsmonitoring te realiseren om zo gezondheidsschade door luchtvervuiling te voorkomen.

Sensirion maakt bij de SPS30 gebruik van een zeer innovatieve en gepatenteerde flow kanaal technologie waardoor er geen vervuiling kan komen in het licht pad wat resulteert in een lange termijn stabiele fijnstof sensor en een verwachte levensduur van meer dan 8 jaar bij een gebruik van 24 uur per dag.

BMF is reeds meer dan 10 jaar design-in distributeur voor Sensirion en in deze periode hebben wij veel ervaring opgedaan in de toepassing en design-in van deze sensoren. Graag nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen om over uw applicatie te praten.

Meer weten over PM 2.5 Sensors?

Neem direct contact op met Freerk of vul onderstaand formulier in.

Onze verschillende productcategorieën

Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›