VOC Sensors

VOC Sensors van BMF System Parts

Sensirion is de eerste producent van VOC sensoren met een levensduur zoals men mag verwachten van een kwalitatief goede sensor. Afhankelijk van het type kan de gebruiker kiezen voor een sensor met alleen een Total VOC uitgang of een sensor met zowel Total VOC als een H2 gebaseerde CO2 equivalent. Wij raden u aan om met onze productspecialist te overleggen wat voor uw applicatie de beste keuze is. Sensirion sensors

De SGP gas sensor is gebaseerd op Sensirion haar multipixel platform. Dit platform integreert vier gas sensing elementen in een kleine 2,45×2,45×0,9mm DFN behuizing, deze sensor geeft een volledig gekalibreerd lucht kwaliteit signaal. De unieke combinatie van lange termijn stabiliteit en een multipixel technologie opent nieuwe mogelijkheden voor omgevingsmonitoring is smart home en IOT applicaties. Tevens is deze unieke technologie uitermate geschikt voor integratie in mobiele telefoons.

Traditionele metal-oxide sensoren hebben last van een slechte lange termijn stabiliteit, een teruglopende gevoeligheid en van een verlengde respons tijd. Deze degradatie van de sensor wordt veroorzaakt door onomkeerbare contaminatie van de chemische opbouw van de sensor. De door Sensirion gepatenteerde metal oxide technologie voorziet de SGP serie van een ongeëvenaarde robuustheid tegen contaminanten met een unieke lange termijn stabiliteit tot gevolg.

BMF is reeds meer dan 10 jaar design-in distributeur voor Sensirion. In deze periode hebben wij veel ervaring opgedaan in de toepassing en design-in van deze sensoren.

Graag nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen om over uw applicatie te praten.

gas sensors

Afbeelding: VOC signal

Meer weten over VOC Sensors?

Neem direct contact op met Freerk of vul onderstaand formulier in.

Onze verschillende productcategorieën

Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›