Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

Configureerbare Class I en II medische 500 W voedingen kunnen toe met lage luchtstromen en voldoen aan curve B EMI - BMF System Parts

Configureerbare Class I en II medische 500 W voedingen kunnen toe met lage luchtstromen en voldoen aan curve B EMI

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1524577247856{padding-top: 40px !important;padding-bottom: 60px !important;}”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]TDK Corporation introduceert de TDK-Lambda serie configureerbare XMS500 AC-DC voedingen, die beschikbaar zijn in zowel een Class I als een Class II (dubbel geïsoleerde) uitvoering. Alle modellen voldoen, met een marge van meer dan 6 dB, aan normen voor curve B gestraalde en geleide EMI, en behouden daarbij een lekstroom van minder dan 150 µA. Door het mechanisch ontwerp van de voeding en het hoge werkrendement is volllastbedrijf bij 500 W mogelijk bij een luchtstroom van slechts 1 m/s.

De voedingen zijn gecertificeerd volgens zowel medische als industriële normen. Typische toepassingen zijn in apparaten voor gebruik in thuiszorg en ziekenhuizen, imaging- en klinische diagnosesystemen, alsmede in industriële-, test- en meet- en communicatie-apparatuur. Met een hoogte van slechts 37 mm kan de XMS500 eenvoudig worden ingepast in omgevingen waar de ruimte beperkt is.

Engineers kunnen met de flexibele XMS500 kiezen uit een groot aantal opties om het systeemontwerp en de kostprijs te optimaliseren. Er is keuze uit verschillende standby-spanningen, behuizingsopties (waaronder ingebouwd, laag hoorbaar geluid, ventilator), remote on/off, AC fail en enkele of dubbele ingangszekering. De standaard uitgangsspanningen zijn 12 V, 24 V, 36 V en 48 V. Ook andere spanningen en opties zijn mogelijk.

Alle voedingen in de XMS500 serie werken op een ingangsspanning tussen 90 en 264 VAC en kunnen gedurende vijf seconden een piekspanning van 300 VAC weerstaan. De voedingen kunnen werken bij omgevingstemperaturen tot +70 °C, waarbij vanaf 50 °C het maximaal haalbare vermogen lineair afneemt met 2,5% per °C. De afmetingen van de open frame modellen zijn 102 x 180 x 37 mm; voor de modellen met U-profiel is dat 107 x 180 x 39,5 mm.

Alle modellen zijn veiligheidsgecertificeerd volgens IEC/EN/ES 60601‑1 en IEC/EN/UL 60950-1. Ze zijn CE-gemarkeerd voor de Laagspannings- en ROHS2-Richtlijnen. De XMS500 is bovendien in overeenstemming met de EN 55011-B en EN 55032‑B normen voor geleide en gestraalde emissies (voor zowel de Class I als de Class II producten), en voldoen aan de EN 61000‑3-2 norm voor de harmonischen, de IEC 60601‑1‑2 Edition 4 en de IEC 61000‑4 immuniteitsnorm. De isolatiespanning tussen in- en uitgang is 4.000 VAC (2 x MOPP), tussen ingang en aarde alsmede tussen uitgang en aarde is dat 1.500 VAC (1 x MOPP). Hiermee zijn de voedingen geschikt voor zowel B- als BF-geclassificeerde medische apparatuur.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]