Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

BMF System Parts - Experts in Humidity Sensors

Humidity Sensoren

Humidity Sensoren

Sensirion is wereldleider op het gebied van digitale relatieve vochtigheidssensoren en heeft deze positie meer dan 20 jaar geleden verworven met de introductie van de SHT xx serie die door velen wordt gezien als de industrie standaard op het gebied van sensoren voor het meten van vocht en temperatuur.

De SHT xx is gebaseerd op de door Sensirion gepatenteerde CMOSSens® technologie. Door gebruik te maken van deze technologie is Sensirion in staat om zowel een capacitieve vocht sensor als een temperatuur sensor in combinatie met een AD converter, kalibratie datageheugen en een digitale I²C communicatie interface te integreren op 1 chip.

Het meetbereik voor vocht van de SHT xx serie is van 0 tot 100% RV en de temperatuur range is van minus 20 tot 100°C , de typische nauwkeurigheden zijn vanaf 1% voor relatieve vochtigheid en +/- 0,1°C voor de temperatuur. Door de combinatie van een lage voedingsspanning en de lage stroomopname is deze sensor serie bij uitstek geschikt voor batterij gevoede applicaties.

BMF is reeds meer dan 15 jaar design-in distributeur voor Sensirion in deze periode hebben wij veel ervaring opgedaan in de toepassing en design-in van deze sensoren.  Graag nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen om over uw applicatie te praten.

Meer weten over Humidity Sensoren?

Vul dan onderstaand formulier in

Downloads

Meer weten over Humidity Sensoren?

Vul dan onderstaand formulier in