Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

Sensirion introduceert CO2 sensor module gecombineerd met vocht en temperatuur. - BMF System Parts

Sensirion introduceert CO2 sensor module gecombineerd met vocht en temperatuur.

Sensirion heeft deze maand de nieuwste CO2 sensor module (SCD30) geïntroduceerd, door gebruik te maken van haar CMOSens® technolgie voor infrarood detectie is Sensirion in staat CO2 sensoren tegen een zeer concurrerende prijs te leveren. Doordat Sensirion gebruik maakt van NDIR technolgy is deze sensor ongevoelig voor lange termijn drift. 

Sensirion

Deze sensor module wordt tevens uitgerust met een gecombineerde vocht en temperatuur sensor en communiceert alle gemeten waardes dmv één I²C of UART interface.

Co2 is een belangrijke indicator voor binnen lucht kwaliteit. Door de nieuwe energie standaarden en goede isolatie worden huizen steeds energie zuiniger, als gevolg hiervan gaat de lucht kwaliteit sterk achteruit. De oplossing hiervoor is gebruik maken van actieve ventilatie. Door gebruik te maken van de nieuwste CO2 sensor van Sensirion kan een systeem op basis van de gemeten CO2, vocht en temperatuur waarde geregeld ventileren met als resultaat een comfortabel en gezond binnen klimaat.

Voor gebruikers die eenvoudig de mogelijkheden van deze nieuwe CO2 sensor willen testen heeft Sensirion een evaluatiekit op de markt gebracht hiermee kan de sensor aan een computer worden gekoppeld en eenvoudig worden uitgelezen.

Voor meer informatie omtrent deze producten kunt u contact opnemen met ons!