Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

Sensirion introduceert lange termijn stabiele fijnstof sensor - BMF System Parts

Sensirion introduceert lange termijn stabiele fijnstof sensor

De SPS30 fijnstof sensor van Sensirion is de nieuwe technologische doorbraak  voor fijnstof sensoren van de Zwitserse fabrikant Sensirion. Om een hoge nauwkeurigheid over een langere termijn te bereiken wordt bij deze sensor lasertechnologie in combinatie met de nieuwste technologie om deeltjes vervuiling tegen te gaan gebruikt. Deze technologie in combinatie met de keuze voor hoogwaardige componenten en materialen garandeert nauwkeurige metingen voor een levensduur van minimaal 8 jaar. Door gebruik te maken van de nieuwste algoritmen is deze sensor geschikt voor het meten van verschillende fijn stof groottes. Door de compacte afmetingen van deze sensor van 41 x 41 x 12mm³ is deze sensor een goede oplossing voor applicaties afmetingen een belangrijke rol spelen.

Traditionele optische fijnstof sensoren hebben last van contaminatie die wordt veroorzaakt door een continue fijnstof ophoping op de optische componenten van de sensor zoals de licht bron (laser of LED) en de foto-detector. Als gevolg van deze contaminatie is de levensduur van deze sensoren beperkt. De door Sensirion gepatenteerde

contaminatie bestendige technologie geven de SPS30 een ongeëvenaarde robuustheid, een unieke lange termijn nauwkeurigheid en maakt deze sensor uitermate geschikt voor 24 uur/dag gebruik voor meer dan 8 jaar.