Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

SENSIRION gecombineerde Multigas, vocht en temperatuur module - BMF System Parts

SENSIRION gecombineerde Multigas, vocht en temperatuur module

SENSIRION introduceert gecombineerde Multigas, vocht en temperatuur module

Sensirion heeft recent de nieuwe sensor module SVM30 geïntroduceerd. De SVM30 is een multi gas sensor gecombineerd met een relatieve vochtigheid en temperatuur sensor. Door gebruik te maken van de SGP30 gas sensor  meet deze sensor naast tVOC tevens een CO2 equivalent gebaseerd op H2. De SVM30 werkt met een voedingsspanning van 5Volt en is eenvoudig uitleesbaar met de aanwezige I²C bus. Door de geringe afmetingen van 39x15x6,5mm is deze sensor uitermate geschikt voor het meten van indoor lucht kwaliteit.

Traditionele VOC sensoren hebben last van een slechte lange termijn stabiliteit en hebben tevens last van een teruglopende gevoeligheid en een verlengde respons tijd. Deze degradatie van de sensor wordt veroorzaakt door onomkeerbare contaminatie van de chemische opbouw van de sensor. De door Sensirion gepatenteerde metal oxide technologie voorziet de SVM30 van een ongeëvenaarde robuustheid tegen contaminanten met een unieke lange termijn stabiliteit tot gevolg.

Voor gebruikers die eenvoudig deze nieuwe SVM30 module willen testen heeft Sensirion een evaluatiekit op de markt gebracht hiermee kan de sensor aan een computer worden gekoppeld en eenvoudig worden uitgelezen.