Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

SCD40: Doorbraak in miniaturisering CO2 sensoren - BMF System Parts

SCD40: Doorbraak in miniaturisering CO2 sensoren

Met de aankondiging van de nieuwe SCD40 bewijst SensirioSCD40_Sensirionn wederom een zeer innovatieve producten te zijn van klimaat sensoren. De SCD40 is de eerste gecombineerde miniatuur CO2 met relatieve vochtigheid en temperatuur sensor die binnen het volume van 1 cm³ past.

Deze grensverleggende innovatie is gebaseerd op het foto-akoestische meetprincipe en combineert minimale afmetingen met een maximale performance. Door de zeer goede prijs-kwaliteit verhouding is de nieuwe SCD40 uitermate geschikt kostprijs gevoelige applicaties die in grote aantallen geproduceerd worden.

Met afmetingen van 12x12x7mm³ heeft de heeft de SCD40 haar footprint met een factor 5 verkleind vergeleken met de footprint van de SCD30.

Co2 is een belangrijke indicator voor binnen lucht kwaliteit. Door de nieuwe energie standaarden en goede isolatie worden huizen steeds energie zuiniger, als gevolg hiervan gaat de lucht kwaliteit sterk achteruit. De oplossing hiervoor is gebruik maken van actieve ventilatie. Door gebruik te maken van de nieuwste CO2 sensor van Sensirion kan een systeem op basis van de gemeten CO2, vocht en temperatuur waarde geregeld ventileren met als resultaat een comfortabel en gezond binnen klimaat.