Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

Nieuwe digitale flow meter voor beademingsapparatuur - BMF System Parts

Nieuwe digitale flow meter voor beademingsapparatuur

SFM3019 Sensirion

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Om in te spelen op deze vraag heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

De SFM3019 is een digitale flow meter die ontwikkeld is voor massa productie. Het flow kanaal is dusdanig ontworpen dat deze een zeer laag druk verlies heeft over het sensor element, dit maakt de sensor zeer geschikt voor beademingsapparatuur.

De sensor is gebaseerd op het door Sensirion gepatenteerde CMOSens®Technolgy en meet de flow op 3 procent van de gemeten waarde nauwkeurig zowel lucht- als zuurstofflow en heeft een meetbereik van -10 tot 240 slm. Het sensor signaal wordt intern gelineariseerd en temperatuur gecompenseerd, dit signaal is uit te lezen met een 2Khz 16 bits I²C bus.