Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

Sensirion introduceert nieuwe VOC sensor (SGP40) - BMF System Parts

Sensirion introduceert nieuwe VOC sensor (SGP40)

Sensirion introduceert nieuwe VOC sensor (SGP40)

Een goed binnenklimaat is tegenwoordig steeds belangrijker aangezien wij 90% van onze tijd binnenshuis door brengen. VOC’s zijn een belangrijke indicator voor binnen lucht kwaliteit. Door de nieuwe energie standaarden en goede isolatie worden huizen steeds energie zuiniger, als gevolg hiervan gaat de lucht kwaliteit sterk achteruit. De oplossing hiervoor is gebruik maken van actieve ventilatie. Door gebruik te maken van de nieuwste VOC sensor van Sensirion kan een systeem op basis van de gemeten VOC events ventileren met als resultaat een comfortabel en gezond binnen klimaat.

De SGP40 is een metaal oxide sensor geïntegreerd op een enkele CMOS-chip. Door gebruik te maken van de gepatenteerde MOX technologie is deze sensor zeer goed bestand tegen Siloxanen. De SGP40 communiceert I²C en heeft een zeer gereduceerd vermogens verbruik waardoor deze sensor uitermate geschikt is voor batterij gedreven applicaties

Het on-chip VOC algoritme analyseert het gedetecteerd VOC event en vertaald deze naar een VOC index. Deze VOC index  is gerelateerd aan het door deze sensor gemeten gemiddelde binnen klimaat en geeft aan hoeveel het binnen klimaat verbeterd of verslechterd tov het gemiddelde  VOC nivo. Deze informatie kan worden gebruikt voor het sturen van een ventilatie systeem.