Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›

Sensirion introduceert CO2 sensor van1 cm3 (SCD40/SCD41) - BMF System Parts

Sensirion introduceert CO2 sensor van1 cm3 (SCD40/SCD41)

Sensirion introduceert CO2 sensor van 1cm3 

Sensirion CO2 sensor SCD40 SCD41 test

Met de introductie van de nieuwe SCD4X introduceert Sensirion de lang verwachte nieuwe serie CO2 sensoren met een volume van 1cm³. De SCD4x serie is een gecombineerde CO2 met relatieve vochtigheid en temperatuur sensor.

Deze innovatie serie is gebaseerd op het foto-akoestische meetprincipe en combineert minimale afmetingen met een maximale performance. Afhankelijk van het gekozen type is het mogelijk verschillende power modi te gebruiken waarmee het opgenomen zover gereduceerd kan worden dat de CO2 sensor geschikt is voor batterij gevoede systemen.
De SCD4x serie is op dit moment de enige sensor in de markt die geleverd wordt in een SMD package, hierdoor kan deze sensor volledig machinaal worden geassembleerd, dit in combinatie met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding maakt de nieuwe SCD4x uitermate geschikt kostprijs gevoelige applicaties die in grote aantallen geproduceerd worden.

Co2 is een belangrijke indicator voor binnen lucht kwaliteit. Door de nieuwe energie standaarden en goede isolatie worden huizen steeds energie zuiniger, als gevolg hiervan gaat de lucht kwaliteit sterk achteruit. De oplossing hiervoor is gebruik maken van actieve ventilatie. Door gebruik te maken van de nieuwste CO2 sensor van Sensirion kan een systeem op basis van de gemeten CO2, vocht en temperatuur waarde geregeld ventileren met als resultaat een comfortabel en gezond binnen klimaat.

Voor de datasheet van de SCD4x serie click hier.