Sensirion SCD40 CO2 Sensor

Sensirion SCD40 CO2 Sensor Module

Doorbraak in miniaturisering SMD CO2 sensor <1CM³.

Met de aankondiging van de SCD40 bewijst Sensirion wederom een zeer innovatieve producent te zijn van klimaat sensoren. De SCD40 is de eerste gecombineerde miniatuur CO2 met relatieve vochtigheid en temperatuur sensor die binnen het volume van 1 cm³ past.
Deze grensverleggende innovatie is gebaseerd op het foto-akoestische meetprincipe en combineert minimale afmetingen met een maximale performance. Door de zeer goede prijs-kwaliteit  verhouding is de nieuwe SCD40 uitermate geschikt voor kostprijs gevoelige applicaties die in grote aantallen geproduceerd worden. Met afmetingen van 12x12x7mm³ heeft de heeft de SCD4x haar footprint met een factor 5 verkleind vergeleken met de footprint van de SCD30 of andere traditionele NDIR CO2 sensoren.

Co2 is een belangrijke indicator voor binnen lucht kwaliteit. Door de nieuwe energie standaarden en goede isolatie worden huizen steeds energie zuiniger, als gevolg hiervan gaat de lucht kwaliteit sterk achteruit. De oplossing hiervoor is gebruik maken van actieve ventilatie. Door gebruik te maken van de nieuwste CO2 sensor van Sensirion kan een systeem op basis van de gemeten CO2, vocht en temperatuur waarde geregeld ventileren met als resultaat een comfortabel en gezond binnen klimaat.

Features SCD40

Offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter voor een offerte op maat. 

BMF is bijna 20 jaar design-in distributeur voor Sensirion, in deze periode hebben wij veel ervaring opgedaan in de toepassing en design-in van deze sensoren. Graag nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen om over uw applicatie te praten.