Sensirion SDP8xx-Digital Sensor

Sensirion SDP8xx-Digital Sensor

Digitale differentiële druksensor

De SDP800-sensorfamilie is de serie digitale drukverschilsensoren van Sensirion, ontworpen voor toepassingen met grote volumes. De sensoren meten de druk van lucht en niet-agressieve gassen met een uitstekende nauwkeurigheid en zonder offsetdrift. De sensoren bestrijken een drukbereik tot ±500 Pa (±2 inch H2O / ±5 mbar) en leveren een uitstekende nauwkeurigheid, ook aan de onderkant van het meetbereik.
De SDP800-serie beschikt over een digitale 2-draads I²C-interface, waardoor ze gemakkelijk rechtstreeks op een microprocessor kan worden aangesloten. De uitstekende prestaties van deze sensoren zijn gebaseerd op de gepatenteerde CMOSens®-sensortechnologie van Sensirion, die het sensorelement, de signaalverwerking en de digitale kalibratie combineert op een kleine CMOS-chip. Het drukverschil wordt gemeten door een thermisch sensorelement dat gebruik maakt van doorstroomtechnologie. De beproefde CMOS-technologie is perfect geschikt voor hoogwaardige massaproductie en is de ideale keuze voor veeleisende en kostengevoelige OEM-toepassingen.

Features:

BMF is reeds meer dan 15 jaar design-in distributeur voor Sensirion in deze periode hebben wij veel ervaring opgedaan in de toepassing en design-in van deze sensoren. Graag nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen om over uw applicatie te praten.