Sensirion SGP40 VOC Sensor

Sensirion SGP40

VOC-sensor

De SGP40 is een digitale gassensor ontworpen voor eenvoudige integratie in luchtreinigers of vraaggestuurde ventilatiesystemen. De  gepatenteerde CMOSens®-technologie van Sensirion biedt een compleet, gebruiksvriendelijk sensorsysteem op een enkele chip met een digitale I2C interface en een temperatuur gecontroleerde micro hotplate, die een vochtigheids-gecompenseerd VOC binnenluchtkwaliteitssignaal levert. Het uitgangssignaal kan direct worden gebruikt door Sensirion’s krachtige Gas Index Algoritme om het ruwe signaal te vertalen in een VOC Index als een robuuste maatstaf voor binnenluchtkwaliteit. Het Gas Index Algoritme past zich automatisch aan aan de omgeving waaraan de sensor is blootgesteld.

De SGP40 heeft een ongeëvenaarde robuustheid tegen vervuilende gassen die aanwezig zijn in reële toepassingen, hierdoor heeft de SGP40 een unieke lange termijn stabiliteit. De zeer kleine 2,44 x 2,44 x 0,85 mm3 DFN verpakking maakt toepassingen in applicaties met weinig ruimte mogelijk. 

Het geavanceerde productieproces van Sensirion garandeert een hoge reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid. De prijs en de SMD behuizing maken de SGP40 voorbestemd voor toepassingen met hoge volumes.

Features:

Meer weten over SGP40 Sensoren?

Vul dan onderstaand formulier in

BMF is bijna 20 jaar design-in distributeur voor Sensirion in deze periode hebben wij veel ervaring opgedaan in de toepassing en design-in van deze sensoren. Graag nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen om over uw applicatie te praten.